vlag
vlag

The Film Kitchen is een Nederlandse productiemaatschappij van prijswinnende internationale speelfilms, korte films, televisieseries en -films en documentaires. We werken nauw samen met ervaren filmmakers en jong, opvallend talent. Uitgangspunten voor al onze producties zijn verhalen die er toe doen en cinematografische kwaliteit.

Nieuws

AIRBORNE ontvangt realiseringsbijdrage!

25 May 2023 / door The Film Kitchen

Goed nieuws! Onze korte animatiefilm Airborne heeft realiseringssteun mogen ontvangen van het Nederlands Filmfonds. 

Airborne wordt geproduceerd door hoofdproducent The Film Kitchen en coproducent Harpy Films. 

 

 

BLIJVEN GAAN gemist? Je kunt het terugkijken via npostart.nl!

23 January 2023 / door The Film Kitchen

BLIJVEN GAAN wordt 19 januari 22:15 vertoond op Omroep MAX!

29 November 2022 / door The Film Kitchen

'Blijven gaan', de documentaire van journalist en televisiemaker Anneloek Sollart, gaat over een diverse groep Rotterdamse 70-plussers die gezamenlijk trainen om fit te blijven. Dat is hard werken met stramme lijven, maar opgeven is geen optie.

De ouderen zitten allemaal in hetzelfde schuitje: het lichaam hapert, hun leefwereld wordt kleiner. Maar deze plek verbroedert en geeft ze ongekend plezier. ‘Blijven gaan’ is humoristisch en de levenslust spat ervan af. De film legt de nadruk op de kracht en de wil om door te zetten van deze mensen, ondanks de lichamelijke ongemakken.

Op donderdag 19 januari zal ‘Blijven gaan’ te zien zijn om 22:15 op NPO 2.

Team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. 

In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.


Lisette Kelder

Producent / Managing Director

Lisette Kelder studeerde journalistiek in Utrecht. Ze werkte bijna 15 jaar als (line)producer voor film, tv-series, commercials en kunstinstallaties voordat ze in 2015 bij Circe Films als producent startte, in 2018 maakte ze de overstap naar Kaap Holland Film, vanuit waar ze de samenwerking voor beide productiebedrijven combineerde. Haar producerscredits omvatten een breed scala van zowel arthouse- als publieksfilms.  

 In 2023 bundelde Lisette Kelder haar krachten met Ineke Kanters bij the Film Kitchen en werd mede-eigenaar.