vlag
vlag

Nederlands, met een open blik naar de wereld

The Film Kitchen is een Nederlandse productiemaatschappij van prijswinnende internationale speelfilms, korte films, televisieseries en -films en documentaires. We werken nauw samen met ervaren filmmakers en jong, opvallend talent. Uitgangspunten voor al onze producties zijn verhalen die er toe doen en cinematografische kwaliteit.

Nieuws

BLESSURE ontvangt realiseringsbijdrage!

21 May 2022 / door The Film Kitchen

De speelfilm Blessure van Karin Junger krijgt steun van het Nederlands Filmfonds. De film krijgt 1 Miljoen Euro voor realisering! 

Blessure is geproduceerd door The Film Kitchen (hoofdproducent) met coproducent Polar Bear (BE).

https://www.filmfonds.nl/page/...

CINESCOOP TOEKENNING VOOR MR. K!!

19 May 2022 / door The Film Kitchen

Goed nieuws! De speelfilm Mr. K van Tallulah H. Schwab krijgt steun van het Nederlands Filmfonds onder de Cinescoop regeling. De film krijgt 1,8 Miljoen Euro voor realisering. 

Mr. K wordt geproduceerd door The Film Kitchen (hoofd producent), met A Private View (BE) en Take 1 (NO).


Sagar: 1 van de 12 Telefilms Geselecteerd Voor Ontwikkeling!

19 May 2022 / door The Film Kitchen

Wij mogen een Telefilm ontwikkelen: SAGAR! De film is naar een idee van en geregisseerd door Rishi Chamman, in coproductie met BNNVARA en ondersteund door CoBO/NPO.

Team

team

Jan van der Zanden

Producent / Managing Director

Jan van der Zanden studeerde af in de cultuurpsychologie en was als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde na de oprichting van Waterland Film (1994) de Media Business School over internationale filmfinanciering. In 2003 werd hij geselecteerd als ‘Producer on the Move’ op het Filmfestival in Cannes. In januari 2016 heeft hij samen met Ineke Kanters The Film Kitchen opgericht.

team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.

De afgelopen twee jaar werd Ineke Kanters gevraagd zitting te nemen in jury's van internationale filmfestivals in Istanbul en Oostende. Ook zit zij in jury's bij CineKid en het Nederlands Film Festival (Film Producenten Nederland Award).